NYKÖPING STRANDS RESTAURANG
Stora och Lilla matsalen
Stora Matsalen & Lilla Matsalen
Välkommen till Nyköping Strands restaurangbyggnad!
Som en del i vår utbildning inom restaurang & livsmedel så vill vi kunna erbjuda en varierad meny där vi tränar & utmanar våra kommande kockar så dom blir bra förberedda för framtiden.
Lunchen serveras i Stora Matsalen alla vardagar mellan kl 11.30-13.00.
I lunchen ingår även salladsbuffé, dagens soppa, bröd samt dryck & kaffe
Priser 2023
Det finns även möjlighet för avhämtning & försäljning av frysta matlådor
Utvalda datum kan du även njuta av vår Lilla Matsal med fantastisk utsikt, god mat & trevlig stämning.
För mer information eller bordsbokning maila till:
bordsbokning@nsutbildning.se
Bageriet / Butiken
Här utbildar vi via Campus Nyköping Vux-grupper inom bageri & konditori
Information om årets ansökning att börja en ny utbildning hittar ni via länken här nedan:
Sista ansökningsdag: 17 september
Utbildningsstart: 30 oktober
Som en del av den utbildningen så har vi en butik här på NSU där vi kan erbjuda allt från nybakade bröd till goda bakverk och kakor. Det kommer även finnas möjlighet att köpa frysta matlådor i butiken.
Öppettider för butiken är: 11-13.30
Välkomna!
Vill ni boka nått gott till en kommande händelse? Maila till: bageriet@nsutbildning,se
Tänk bara på att vara ute i god tid, vi är först och främst en utbildning så alla bokningar måste ske minst 2 dagar innan leverans.
Matsedel stora matsalen
25 – 29 september
Öppettider: 11.30 – 13.00
MÅNDAG
Potatisgnocchi, syrad färs, rödbetor
Matig soppa, kål & grönsaker, nötfärs eller vegetarisk
TISDAG
Pannbiff, rostade rotfrukter, pesto
Fiskgryta, vitt vin, saffran
Vegetariska biffar, ost, pesto & rotfrukter
ONSDAG
Flygande Jakob, ris
Bakad fisk, brynt smör, rödbetor & kapris
Zucchinigratäng, tomat, mozzarella
TORSDAG
Fläskschnitzel, kryddsmör, rostad potatis
Laxpudding, skirat smör, ärtor
Svamp-cannelloni, tomatsås, basilika
FREDAG – tacofiesta!
Kycklingfajitas, klyftpotatis, chilimajonnäs
Enchiladas, nötfärs, bönor, salsa
Vegetariska quesadilla, chili, avokado
(Med reservation för ändringar)
Varmt välkomna!
Har ni frågor eller funderingar kring menyn, eller vill ni boka för stora sällskap kontakta:
thomas.lidman@nsutbildning.se
0155 – 284465
För bokning med faktura gäller följande:
- minsta antal är 10 personer
- endast förbokning med faktura, minst 2 dagar innan
- alla fakturauppgifter skickas till: thomas.lidman@nsutbildning.se
- underskrift och namnförtydligande är ett måste
Detta är för att göra det enklare för både er gäster och oss personal så att det går snabbare i kassan vid ankomst.
Hållbarhet, matsvinn & zero waste är 3 ledord vi jobbar efter här på skolan.
Vår ”zero waste” tanke är en strävan efter att minimera matsvinnet genom att ta till vara på så stor del av råvaran som vi kan på alla sätt möjliga.
Det kan innebära allt från att fritera rotfruktsskal som ett tillbehör till en av maträtterna, koka fonder på rester av grönsaker, och att ta tillvara på överbliven mat genom att göra frysta matlådor.
Därför fokuserar vi även på hållbarhet i vår undervisning genom att vara noga med vilka råvaror vi köper in, och hur vi använder dom på bästa sätt. Det innebär även att vi tänker på vatten & elförbrukning och att äta mer grönsaker & mindre animaliskt protein.
Vi har sedan något år tillbaka tagit beslutet att minska vikten av kött & fisk men istället ökat på utbudet av andra alternativa proteinkällor.
På menyn hittar du allt från grönsaker, vegetariskt, kött eller fisk. Välj det som passar dig bäst, och ta gärna så mycket du tror du orkar äta, men försök att undvika att kasta mat i onödan.
Vi låter det gröna stå i fokus och därför börjar man plocka av en även en varierad salladsbuffé innan man kommer till varmrätterna.
Varje dag serverar vi en soppa med vegetarisk bas, bröd samt kaffe och en liten kaka, allt ingår i priset.
Tack för att ni hjälper till i vår utbildning!
Lilla Matsalen – hösten 2023
Nu har vi startat terminen och hälsat nya och gamla elever välkomna.
Här följer höstens öppettider:
V 40 – Bistro – genomförs av åk 2
Torsdag 5/10 kvällsöppet, 18–20
fredag 6/10 lunchöppet, 11.45-13
V 41 Bistro – genomförs av åk 2
torsdag 12/10 kvällsöppet, 18-20
fredag 13/10 lunchöppet 11.45-13
V 42 Bistro – Genomförs av åk 2
torsdag 19/10 kvällsöppet, 18–20
fredag 20/10 lunchöppet, 11.45-13
Välkommen med din bokning till: bordsbokning@nsutbildning.se
Kom ihåg att din bokning är genomförd först efter att du fått en bekräftelse från oss.
Följ oss
Du hittar alla nyheter här. Du kan också följa oss på Instagram och Facebook för senaste nytt.
Vill du boka bord? Maila oss på bordsbokning@nsutbildning.se
Företagsevent
Anordna ert event eller middag på Nyköpings Strand. Vi välkomnar företag och organisationer i olika storlekar. Här kan ni tävla i matlagning och dryckesprovning, utbilda er inom mat och dryck eller bara slå er ner till bords för att äta en riktigt god middag. Vi har fullständiga rättigheter. Boka in nästa event hos oss!