NYKÖPING STRANDS RESTAURANG
Stora och Lilla matsalen
Stora Matsalen & Lilla Matsalen
Välkommen till Nyköping Strands restaurangbyggnad!
Som en del i vår utbildning inom restaurang & livsmedel så vill vi kunna erbjuda en varierad meny där vi tränar & utmanar våra kommande kockar så dom blir bra förberedda för framtiden.
Lunchen serveras i Stora Matsalen alla vardagar mellan kl 11.30-13.00.
I lunchen ingår även salladsbuffé, dagens soppa, bröd samt dryck & kaffe
Priser 2023
Det finns även möjlighet för avhämtning & försäljning av frysta matlådor
Utvalda datum kan du även njuta av vår Lilla Matsal med fantastisk utsikt, god mat & trevlig stämning.
För mer information eller bordsbokning maila till:
bordsbokning@nsutbildning.se
Bageriet / Butiken
Här utbildar vi via Campus Nyköping Vux-grupper inom bageri & konditori.
Som en del av den utbildningen så har vi en butik här på NSU där vi kan erbjuda allt från nybakade bröd till goda bakverk och kakor. Det kommer även finnas möjlighet att köpa frysta matlådor i butiken.
Nu har vi öppnat igen, öppettider är onsdag – fredag, 11 – 13.30
Välkomna!
Matsedel stora matsalen
Välkomna! Vi håller på att testa ett nytt koncept, så menyn ser lite annorlunda ut än vanligt.
Tanken med den är att man ska kunna kombinera ihop alternativen lite mer fritt. Det ger även utrymme för våra elever att bli mer kreativa och att vi kan utmana dom att höja nivån lite till. Vi kommer utvärdera hur det har gått efter ett par veckor.
30 jan – 3 feb
Öppettider: 11.30 – 13.00
MÅNDAG – med eld i fokus
Ryggbiff i tortilla, majs, lök
Grillkorv i bröd med topping
Grillade grönsaker, falafel, rostad potatis
TISDAG – med eld i fokus
Kyckling – helgrillad
Langos, pulled pork
Långbakad brisket i macka
BBQ fläsksida, korean style
Black bean burger
ONSDAG – med eld i fokus
Viltkött på olika sätt – styckningskurs
Potatis, svamp, rotfrukter, matvete,
eldbakad lök, lingon, färskost
TORSDAG
Protein: grekisk färsbiff, sojafärs, skrei
Kolhydrat: grönsaksbulgur, rotfrukter
Topping: tomatsås, tzatziki, tapenade
FREDAG
Protein: panerad fisk, rostbiff, piccata-selleri
Kolhydrat: pommes, potatis, pasta
Topping: ärtpuré, rostad lök, majonnäs
(Med reservation för ändringar)
Har ni frågor eller funderingar kring menyn, eller vill ni boka för stora sällskap kontakta:
thomas.lidman@nsutbildning.se
0155 – 284465
Hållbarhet, matsvinn & zero waste är 3 ledord vi jobbar efter här på skolan.
Vår ”zero waste” tanke är en strävan efter att minimera matsvinnet genom att ta till vara på så stor del av råvaran som vi kan på alla sätt möjliga.
Det kan innebära allt från att fritera rotfruktsskal som ett tillbehör till en av maträtterna, koka fonder på rester av grönsaker, och att ta tillvara på överbliven mat genom att göra frysta matlådor.
Därför fokuserar vi även på hållbarhet i vår undervisning genom att vara noga med vilka råvaror vi köper in, och hur vi använder dom på bästa sätt. Det innebär även att vi tänker på vatten & elförbrukning och att äta mer grönsaker & mindre animaliskt protein.
Vi har sedan något år tillbaka tagit beslutet att minska vikten av kött & fisk men istället ökat på utbudet av andra alternativa proteinkällor.
På menyn hittar du allt från grönsaker, vegetariskt, kött eller fisk. Välj det som passar dig bäst, och ta gärna så mycket du tror du orkar äta, men försök att undvika att kasta mat i onödan.
Vi låter det gröna stå i fokus och därför börjar man plocka av en även en varierad salladsbuffé innan man kommer till varmrätterna.
Varje dag serverar vi en soppa med vegetarisk bas, bröd samt kaffe och en liten kaka, allt ingår i priset.
Tack för att ni hjälper till i vår utbildning!
Pris: 115 kr
Avhämtning inkl. sallad och bröd: 105 kr
Lilla Matsalen – våren 2023
Här kommer öppettiderna för vår Lilla matsal under våren:
V 6 – Smak @NSU – genomförs av åk 2
Torsdag 9/2, kvällsöppet, 18–20
fredag 10/2, lunchöppet, 11.45-13
V 7 Smak @NSU – genomförs av åk 2
torsdag 16/2, kvällsöppet, 18-20
fredag 17/2, lunchöppet 11.45-13
V 9 Bistro – Genomförs av åk 1
torsdag 2/3, kvällsöppet, 18–20
fredag 3/3, lunchöppet, 11.45-13
V 10 Bistro – genomförs av åk 2
onsdag 8/3, lunchöppet, 11.45-13
torsdag 9/3, lunchöppet, 11.45-13
V 11 Bistro – Genomförs av åk 1
torsdag 16/3, kvällsöppet, 18–20
fredag 17/3, lunchöppet, 11.45-13
V 13 Bistro – Genomförs av åk 1
Torsdag 30/3, kvällsöppet, 18–20
Boka bord gör du på bordsbokning@nsutbildning.se
OBS! Bokningen är genomförd först efter att du fått en bekräftelse från oss!
Följ oss
Du hittar alla nyheter här. Du kan också följa oss på Instagram och Facebook för senaste nytt.
Vill du boka bord? Maila oss på bordsbokning@nsutbildning.se
Företagsevent
Anordna ert event eller middag på Nyköpings Strand. Vi välkomnar företag och organisationer i olika storlekar. Här kan ni tävla i matlagning och dryckesprovning, utbilda er inom mat och dryck eller bara slå er ner till bords för att äta en riktigt god middag. Vi har fullständiga rättigheter. Boka in nästa event hos oss!