NYKÖPING STRANDS RESTAURANG
Stora och Lilla matsalen
Stora Matsalen & Lilla Matsalen
Välkommen till Nyköping Strands restaurangbyggnad!
Som en del i vår utbildning inom restaurang & livsmedel så vill vi kunna erbjuda en varierad meny där vi tränar & utmanar våra kommande kockar så dom blir bra förberedda för framtiden.
Vi är en utbildning, och våra elever gör många saker för första gången, därför ber vi lite om förståelse för att allt kanske inte är till perfektion varje dag. Har ni några funderingar eller frågor, sök gärna upp en av oss lärare eller personal så ser vi till att ni får hjälp.
Lunchen serveras i Stora Matsalen alla vardagar mellan kl 11.30-13.00.
I lunchen ingår även salladsbuffé, dagens soppa, bröd samt dryck & kaffe
Priser 2024
Det finns även möjlighet för avhämtning & försäljning av frysta matlådor
Utvalda datum kan du även njuta av vår Lilla Matsal med fantastisk utsikt, god mat & trevlig stämning.
För mer information eller bordsbokning maila till:
bordsbokning@nsutbildning.se
Bageriet / Butiken
Här utbildar vi via Campus Nyköping Vux-grupper inom bageri & konditori
Som en del av den utbildningen så har vi en butik här på NSU där vi kan erbjuda allt från nybakade bröd till goda bakverk och kakor.
Våra ordinarie öppettider är: onsdag – fredag, 11 – 13.30
Vill ni boka nått gott till en kommande händelse? Maila till: bageriet@nsutbildning,se
Tänk bara på att vara ute i god tid, vi är först och främst en utbildning så alla bokningar måste ske minst 2 dagar innan leverans.
Matsedel stora matsalen
22 – 26 april
Öppettider: 11.30 – 13.00
MÅNDAG
Stekt falukorv, stuvade morötter, potatis
Moussaka, ärtskott, rädisor
Kikärts & linsbiffar, tomatsås, bulgur
TISDAG – med smak av Medelhavet
Pasta pesto, Arancini, Gremolatabakad fläskkarré, Skaldjurspaella, Chili-friterade lökringar, Kycklingspett med tzatziki, Ratatouille
ONSDAG – en stor del av Sverige
Stekt fläsk med bruna bönor, Raggmunk med lingon, Pannbiff med löksky, Rostbiff & potatissallad, Laxpudding med skirat smör, Veganska bullar med gräddsås
TORSDAG
Kyckling, currysås, bönor, ris
Bakad fisk, kryddig tomatsås, rostad sötpotatis
Svampcannelloni, tomat, spenat, ricotta
FREDAG
Bakad fläsksida, äpplen, cidersås
Biff Lindström, kryddsmör, rostad potatis
Rostad majsquesadilla, tomatsalsa, avokado
(Med reservation för ändringar)
Varmt välkomna!
Har ni frågor eller funderingar kring menyn, eller vill ni boka för stora sällskap kontakta:
thomas.lidman@nsutbildning.se
0155 – 284465
För bokning med faktura som betalning gäller följande:
- minsta antal är 10 personer
- endast förbokning med faktura, minst 2 dagar innan
- alla fakturauppgifter skickas till: thomas.lidman@nsutbildning.se
- endast bekräftade bokningar är giltiga
Detta är för att göra det enklare för både er gäster och oss personal så att det går snabbare i kassan vid ankomst.
Hållbarhet, matsvinn & zero waste är 3 ledord vi jobbar efter här på skolan.
Vår ”zero waste” tanke är en strävan efter att minimera matsvinnet genom att ta till vara på så stor del av råvaran som vi kan på alla sätt möjliga.
Det kan innebära allt från att fritera rotfruktsskal som ett tillbehör till en av maträtterna, koka fonder på rester av grönsaker, och att ta tillvara på överbliven mat genom att göra frysta matlådor.
Därför fokuserar vi även på hållbarhet i vår undervisning genom att vara noga med vilka råvaror vi köper in, och hur vi använder dom på bästa sätt. Det innebär även att vi tänker på vatten & elförbrukning och att äta mer grönsaker & mindre animaliskt protein.
Vi har sedan något år tillbaka tagit beslutet att minska vikten av kött & fisk men istället ökat på utbudet av andra alternativa proteinkällor.
På menyn hittar du allt från grönsaker, vegetariskt, kött eller fisk. Välj det som passar dig bäst, och ta gärna så mycket du tror du orkar äta, men försök att undvika att kasta mat i onödan.
Vi låter det gröna stå i fokus och därför börjar man plocka av en även en varierad salladsbuffé innan man kommer till varmrätterna.
Varje dag serverar vi en soppa med vegetarisk bas, bröd samt kaffe och en liten kaka, allt ingår i priset.
Tack för att ni hjälper till i vår utbildning!
Lilla Matsalen – vårterminen 2024
Nu har planeringen för våren kommit igång. Här nedan kommer öppettiderna som gäller:
HT välkomnar till ”Vår Bistro”
Vecka 20
Tisdag 14 maj, 11.30-13.00
Onsdag 15 maj, 11.30-13.00
Vecka 22
Torsdag 30 maj, 11.30-13.00
Fredag 31 maj, 11.30-13.00
Dagens lunch med lite guldkant i Lilla Matsalen.
120 kr exkl. dryck
Välkommen med din bokning till: bordsbokning@nsutbildning.se
OBS! Kom ihåg att din bokning är genomförd först efter att du fått en bekräftelse från oss. Då vi är en skola i undervisning hela dagarna så kan svar dröja, men blir aldrig bortglömt.
After Work
Varmt välkomna på After-work i Lilla Matsalen
Årskurs 2 på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet bjuder in till AW i Lilla Matsalen
som en del av deras kurs Mat och Dryck i Kombination.
Det blir en smakupplevelse där ni kommer att bli serverade flertal små tilltugg och till detta serveras det olika drinkar.
Boka in en härlig eftermiddag med oss och låt eleverna ta hand om er och visa vad de har lärt sig kring smaker och att
kombinera dem. Ni behöver inte bekymra er om vad ni ska välja på menyn då vi har satt en fast meny med ca 9 tilltugg och 3 drinkar.
Dessa tilltugg och drinkar kommer att serveras löpande vid ert bord. Vi vill gärna skapa en levande miljö där det pratas om
tilltuggen och drinkarna och uppmuntrar att man umgås. Av den anledningen så vi kommer att be er att dela bord och att sitta tillsammans med andra sällskap.
Datum 8/5, 15/5, 22/5
Tid kl. 17.00-19.00
Pris 395:-
Boka via bordsbokning@nsutbildning.se och ange om ni önskar alkoholbefriat paket eller med alkohol.
Följ oss
Du hittar alla nyheter här. Du kan också följa oss på Instagram och Facebook för senaste nytt.