Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Praktik både i Sverige och utomlands

Hos oss gör du din praktik på de allra bästa hotellen och restaurangerna. Vi har utvecklat ett kontaktnät inom hotell- och restaurangbranschen i Sverige och Europa. Du gör praktik i alla årskurserna men huvuddelen av praktiken sker i årskurs tre. På din APL-plats finns en handledare som stödjer dig under praktiken. Det är inte ovanligt att våra elever får extrajobb på sina praktikplatser under den tiden du går i skolan. Många har också fått fast jobb efter sin examen.

Här är några exempel på hotell och restauranger som vi samarbetar med.

 

 

Emma Lindgren
Hotell- och turismprogrammet

För mig var mitt gymnasieval väldigt svårt och jag spenderade otaliga timmar åt att söka upp fakta om de olika programmen och väga fördelar mot nackdelar. Det slutade med att jag valde hotell och turismprogrammet och den faktorn som var avgörande i det valet var APLen. APL är en viktig faktor för att det är det bästa sättet att komma in på arbetsmarknaden och få ett jobb. På mina två första år på skolan har jag haft APL på Scandic Nyköping, Hotell kompaniet, Clarion Sign i Stockholm och på Hilton Reykjavik Nordica på Island och jag fick jobberbjudande på samtliga hotell. Islandspraktiken var en otroligt rolig och nyttig resa där jag fick utvecklas både i yrket och i mig själv.

Jag har aldrig ångrat mitt gymnasieval och jag kan varmt rekommendera Hotell och Turismprogrammet.

Harald Linder
Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Jag har praktiserat på Erik i Forsen, på Ulvö Hotell och på Novotel i Paris, och ingen praktikplats har varit den andra lik. Alla har gett mig nya erfarenheter och att kunna åka utomlands att jobba på en riktig restaurang är både häftigt och väldigt nervöst. Sedan jag började på skolan har mitt intresse för matlagning bara vuxit, och i framtiden vet jag att jag kommer kunna få jobb nästan var jag vill i världen. Vi får se var jag kommer hamna nånstans. Redan nu har jag extrajobb på fritiden och erbjudanden om anställningar efter gymnasiet. Jag rekommenderar verkligen skolan och Restaurang och Livsmedelsprogrammet.