Jesper Berggren prisad av Visit Nyköping-Oxelösund

Jesper Berggren prisad av Visit Nyköping-Oxelösund

Jesper Berggren prisad av Visit Nyköping-Oxelösund

 

Årets Visitdag hade tre teman – konkurrens på lika villkor, ledarskap och uppmuntran. Arrangemanget ägde rum på Hotel Kompaniet i Nyköping. Dagen innehöll flera intressanta föredrag och blev mycket lyckad.

 

Branschföreningen Visit Nyköping-Oxelösund arrangerade nyligen sin årliga branschdag. Bland flera intressanta föredragshållare fanns landshövding Liselott Hagberg samt näringslivskonsulten Håkan Wolgast från Bisnode. De delade båda med sig av sin rika erfarenhet.

Klart är bland annat att besöksnäringen i år är stark och på frammarsch. Det visar flera olika beräkningar. En bidragande orsak är sannolikt kommunala insatser under Gästabudsåret, men bakom uppgången på nio procent för logi finns det flera orsaker, däribland ökad marknadsföring.

Visitdagen avslutades med utdelning av stipendiet Årets unga medarbetare. Utmärkelsen ligger enligt Visits styrelse i linje med föreningens ambition att uppmuntra nästa generation företagare i branschen. Eftersom de unga representerar framtiden är det viktigt att vårda humankapital som utbildning, utveckling och omvärldsbevakning.

Bakom utmärkelsen står Visit Nyköping-Oxelösund i samarbete med Sörmlands Sparbank. Jesper Berggren som är delägare av restaurang Skafferiet i Nyköping fick priset som består av en check på 5 000 kr samt övernattning med middag för två personer på Stora Hotellet Scandic i Nyköping. Jesper har fått sin utbildning på Nyköping Strands utbildningscentrum och har vunnit flera kocktävlingar.

Text: Boje Bengtsson Ordreda

Foto: Kenneth Åbrink, KrikenPR

 

På bilden ses landshövding Liselott Hagberg och Hans-Olof Ebbesson från Sörmlands sparbank som förrättade själva prisutdelningen.