Våra restauranger
Restaurang strand &
lilla matsalen
Restaurang Strand
29 september – 3 oktober
Vardagar kl. 11.30-13.00
TIPS! Våra elever äter sin lunch från kl 11, så vill ni undvika att stå i kö så rekommenderar vi att komma till 11.30
MÅNDAG
Helstekt fläskkarré, gräddsås, rostade morötter
Höstig risotto, pumpa, grönkål
TISDAG
Mandelbakad fisk, krispig blomkål, vitvinssås, potatis
Pannbiff, löksky, lingon, potatis
ONSDAG
NSU:s blodpudding, lingon, bacon, äpple
Pad Thai, kyckling, nudlar, grönsaker
TORSDAG
Ärtsoppa, fläsk & senap samt pannkakor, rårörda bär & grädde
Bakad fisk, skagenröra, potatis – OBS! Ändrade tillbehör
FREDAG
Fiskgryta, aioli, krutonger
Friterad fläsksida, äpple & ingefärssky, coleslaw
Med reservation för ändringar
Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att välja på
Har du någon allergi, frågor om ursprung eller innehåll? Fråga oss så hjälper vi er.
Priser Strand:
Vi utvecklas för att ge dig en ännu bättre upplevelse!
Vi strävar alltid efter att du som gäst hos oss ska få den bästa möjliga upplevelsen. Eftersom vi är en gymnasieskola med inriktning på att förbereda
våra elever för arbetslivet, arbetar vi ständigt med att utvecklas inom alla delar av vår verksamhet.
Nu är det dags att prova något nytt!
Vi väljer att inte göra någon prishöjning, så en lunch kommer fortfarande kosta 135 kr, men beroende på vilka råvaror som används, tillagningsmetoder eller aktivitet, så kan det justeras för dagen. Aktuellt pris kommer då att vara tydligt angivet i menyn varje vecka.
Precis som tidigare bygger vår meny på säsongens råvaror – och det är våra elever som, under handledning, lagar maten som en del av sin utbildning.
Brukar du komma hit ofta? Då kan du köpa ett kuponghäfte med 10 luncher för 1300 kr – ett smidigt alternativ för våra trogna gäster!
Tack för att du är med i vårt klassrum!

På Nyköping Strand lär vi våra elever att laga mat från grunden. Många får pröva på att laga mat de aldrig har gjort förut och menyerna byggs efter hur läsårsplanen och kursupplägget ser ut. Därför kan utbudet och resultatet variera lite.
Vi tycker det är viktigt att våra elever får kunskap och erfarenhet av att bedriva restaurang/matsal under så verkliga förhållanden som möjligt. Därför är vi tacksamma för er gäster som hjälper till med det, och vi uppskattar att ni kommer med både beröm och synpunkter.
Vill ni ha menyn utskickad som ett veckobrev, eller vill ni boka för stora sällskap eller företag, vänligen kontakta köksmästare Thomas Lidman.
Lilla Matsalen
För att ytterligare förstärka elevernas kunskap så har vi under vissa utvalda datum vår Lilla Matsal öppen.
Där erbjuder vi bland annat bistro, à la carte & julbord.
Kommande öppettider för Bistrolunch:
- Fredag 3 oktober
- Fredag 10 oktober
- Fredag 17 oktober
- Fredag 24 oktober
Menyn för kommande fredagar – 220 kr:
Aptitretare
Klassisk gubbröra på kavring
Friterad majs med chorizo och parmesan
Grön tomatsoppa med kålrabbi och jalapeño
Smör och bröd
Förrätt
Skaldjursoppa med örtfärskost, picklad fänkål och krutong
Varmrätt
Citrontimjanstekt kyckling med gnocchi, skogssvamp och bakad rotselleri
Dessert
Bakat äpple med äppelsorbet, vaniljsås och biskvier
Meddela gärna eventuella allergier vid bokningen. Kom ihåg att din bokning är genomförd först efter att du fått en bekräftelse från oss. Då vi är en skola i undervisning hela dagarna så kan svar dröja, men blir aldrig bortglömt.