Restaurang Nyköping Strand – Stora matsalen, lilla matsalen, bageriet

NYKÖPING STRANDS RESTAURANG


Stora och Lilla matsalen

Stora Matsalen & Lilla Matsalen

Välkommen till Nyköping Strands restaurangbyggnad!

Som en del i vår utbildning inom restaurang & livsmedel så vill vi kunna erbjuda en varierad meny där vi tränar & utmanar våra kommande kockar så dom blir bra förberedda för framtiden.

Vi är en utbildning, och våra elever gör många saker för första gången, därför ber vi lite om förståelse för att allt kanske inte är till perfektion varje dag. Har ni några funderingar eller frågor, sök gärna upp en av oss lärare eller personal så ser vi till att ni får hjälp.

Lunchen serveras i Stora Matsalen alla vardagar mellan kl 11.30-13.00.

I lunchen ingår även salladsbuffé, dagens soppa, bröd samt dryck & kaffe
Priser 2024

Det finns även möjlighet för avhämtning & försäljning av frysta matlådor

 

Utvalda datum kan du även njuta av vår Lilla Matsal med fantastisk utsikt, god mat & trevlig stämning.
För mer information eller bordsbokning maila till:
bordsbokning@nsutbildning.se

Bageriet / Butiken

Här utbildar vi via Campus Nyköping Vux-grupper inom bageri & konditori

Som en del av den utbildningen så har vi en butik här på NSU där vi kan erbjuda allt från nybakade bröd till goda bakverk och kakor.

Våra ordinarie öppettider är: onsdag – fredag, 11 – 13.30 

Välkomna!

 

Vill ni boka nått gott till en kommande händelse? Maila till: bageriet@nsutbildning,se

Tänk bara på att vara ute i god tid, vi är först och främst en utbildning så alla bokningar måste ske minst 2 dagar innan leverans.

Matsedel stora matsalen

18 – 22 mars

Öppettider: 11.30 – 13.00

MÅNDAG

Pasta köttfärssås, grana padano

Fläskpiccata, tomatsås, ris, bönor

Makaronipudding, rostad broccoli

TISDAG

Isterband, senapsstuvad potatis, rödbetor

Gulaschsoppa, grillad foccacia, örtcréme

Rostad sötpotatis, sojafärsbiff, tzatziki

ONSDAG

Ugnsbakad fisk, koreansk glaze, sojastekt broccoli

Het-och syrlig kycklingfärs, jasminris, gemsallad

Krämig pasta med svamp, spenat, citron, och parmesan

TORSDAG

Chorizo, rostad lök, bakad tomat, bbq majonnäs

Grillad kyckling, timjansky, citronbakad romansallad, potatisstomp

Palsternacksoppa, saltrostade nötter, päron och ädelostpizza

FREDAG

Rimmad torsk, gubbröra, potatiscrisp,

Helstekt kotlettrad, plommonsås, pressgurka, rostade rotsaker

Friterad fetaost, rosésallad, aprikoser, paprika- och valnötsspread

 

(Med reservation för ändringar)

Varmt välkomna!

 

Har ni frågor eller funderingar kring menyn, eller vill ni boka för stora sällskap kontakta:

thomas.lidman@nsutbildning.se

0155 – 284465

För bokning med faktura som betalning gäller följande:

  • minsta antal är 10 personer
  • endast förbokning med faktura, minst 2 dagar innan
  • alla fakturauppgifter skickas till: thomas.lidman@nsutbildning.se
  • endast bekräftade bokningar är giltiga

Detta är för att göra det enklare för både er gäster och oss personal så att det går snabbare i kassan vid ankomst.

 

 

Hållbarhet, matsvinn & zero waste är 3 ledord vi jobbar efter här på skolan.

Vår ”zero waste” tanke är en strävan efter att minimera matsvinnet genom att ta till vara på så stor del av råvaran som vi kan på alla sätt möjliga.

Det kan innebära allt från att fritera rotfruktsskal som ett tillbehör till en av maträtterna, koka fonder på rester av grönsaker, och att ta tillvara på överbliven mat genom att göra frysta matlådor.

Därför fokuserar vi även på hållbarhet i vår undervisning genom att vara noga med vilka råvaror vi köper in, och hur vi använder dom på bästa sätt. Det innebär även att vi tänker på vatten & elförbrukning och att äta mer grönsaker & mindre animaliskt protein.

Vi har sedan något år tillbaka tagit beslutet att minska vikten av kött & fisk men istället ökat på utbudet av andra alternativa proteinkällor.

På menyn hittar du allt från grönsaker, vegetariskt, kött eller fisk. Välj det som passar dig bäst, och ta gärna så mycket du tror du orkar äta, men försök att undvika att kasta mat i onödan.

Vi låter det gröna stå i fokus och därför börjar man plocka av en även en varierad salladsbuffé innan man kommer till varmrätterna.

Varje dag serverar vi en soppa med vegetarisk bas, bröd samt kaffe och en liten kaka, allt ingår i priset.

Tack för att ni hjälper till i vår utbildning! 

 

Prissättning 2023

Lilla Matsalen – vårterminen 2024

 

Nu har planeringen för våren kommit igång. Här nedan kommer öppettiderna som gäller:

 

V.13 Bistro – Åk 1 driver restaurangen 

Torsdag 28 mars, 18-20 

 

Välkommen med din bokning till: bordsbokning@nsutbildning.se

 

OBS! Kom ihåg att din bokning är genomförd först efter att du fått en bekräftelse från oss. Då vi är en skola i undervisning hela dagarna så kan svar dröja, men blir aldrig bortglömt.

Följ oss

Du hittar alla nyheter här. Du kan också följa oss på Instagram och Facebook för senaste nytt.

Vill du boka bord? Maila oss på bordsbokning@nsutbildning.se