Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Praktik både i Sverige och utomlands

Hos oss gör du din praktik på de allra bästa hotellen och restaurangerna. Vi har utvecklat ett kontaktnät inom hotell- och restaurangbranschen i Sverige och Europa. Du gör praktik i alla årskurserna men huvuddelen av praktiken sker i årskurs tre. På din APL-plats finns en handledare som stödjer dig under praktiken. Det är inte ovanligt att våra elever får extrajobb på sina praktikplatser under den tiden du går i skolan. Många har också fått fast jobb efter sin examen.

Här är några exempel på hotell och restauranger som vi samarbetar med.

 

 

Amanda Uttman
Hotell- och turismprogrammet

APL Amanda U HT13 ver 3

Jag har gjort praktik i Stockholm på ett konferenscenter och i Åre på ett bed and breakfast hotell och så på Island, Hilton Reykjavik Nordica. Det har varit jättebra praktikplatser och jag har utvecklats väldigt mycket, både som människa och inom hotellbranschen.  Det är en av de saker som är så bra med ett yrkesprogram att man får verkligen få prova på och skaffa sig många kontakter. Att vara utomlands var dessutom lärorikt och utvecklande för mig som person.

Jag kan verkligen rekommendera Hotell och Turismprogrammet.

Gustaf Hallberg
Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

APL Gustaf H RL13 ver 3

 

Jag har gjort min praktik Skafferiet, Nyköping och Bernhards Kök och Deli, Nyköping och så har jag praktiserat på Chiswell Street Dining Rooms i centrala London. Jag visste när jag sökte att jag ville bli kock och efter mina praktiktillfällen är jag ännu mera övertygad om att jag valt rätt yrke. Skön känsla att veta att man kan jobba i Sverige eller utomlands på samma utbildning. Skolan har väldigt bra kontakter för praktik. I mitt fall har jag redan fått fast jobb hos en av mina praktikplatser.

Jag rekommenderar Restaurang och Livsmedelsprogrammet.

Stjärnholms slott

http://www.stjarnholm.se/

 

Restaurang Ät

http://www.restaurang.at/

 

Stjärnholms slott

http://www.stjarnholm.se/

 

Restaurang AG

http://www.restaurangag.se/

 

Virå Bruk

http://virabruk.se/